Met het koor "de Lofstem" 21 februari 2016 Met het koor "de Lofstem" 21 februari 2016

het liturgisch bloemstuk, thema "Ik ga – zet een stap naar de ander"
meegenomen en uitgelegd door de gasten uit Oostwold: "Op deze tweede zondag van de 40 dagentijd zetten we in met het liefdegebod. De oproep klinkt om een stap verder te zetten dan de mensen die God niet als grond van hun leven zien. Een oproep om het verschil te maken door niet alleen de mensen lief te hebben die jou liefhebben, maar ook je vijanden. Die liefde maakt sterk en tegelijk ook erg kwetsbaar. Immers wie het hoofd boven het maaiveld uitsteekt....."
In de schikking zien we hoe een bloem boven de anderen uitsteekt, – dezelfde en toch zo anders – sterk en kwetsbaar. (helaas is de bloem 's nachts geknakt)

En ook heel mooi: een goed gevulde kerk.

Pastor T. Huizing