PKN
Protestantse Gemeente Reiderland
 
Meditatie februari 2016 Meditatie februari 2016

om eens over na te denken
Geloven en weten
Aan het einde van een gebed, aan het einde van de preek, na de zegen zeggen we: AMEN. Het woordje amen heeft een heel bijzondere betekenis. Het is niet zomaar het signaal voor einde verhaal. Amen is een oud bijbels woord van een bevestiging. 
Wie amen zegt bevestigt: Zo zij het - ik vertrouw erop - het is waar en zeker.
Als je in gebed met God in contact bent, dan meen je wat je tegen God zegt. En dan bevestigen we dit met AMEN = Zo is het! 
Want geloven is meer dan vermoeden. Geloven is vertrouwen. Eigenlijk zelfs weten. Natuurlijk heb je er geen bewijs voor. En toch vertrouw je erop, dat het klopt. 
Hoe zou je de liefde van je partner kunnen bewijzen? Je voelt, je ervaart het, je vertrouwt erop. Dus je weet je geliefd. Tegen je lief zeg je toch ook niet: misschien houd ik van jou - misschien ook niet - zoek het maar uit! Nee, als het goed is dan ga je voor de liefde. En als  er een kink in de kabel zit, dan probeer je de liefde weer op het spoor te komen. Want je gelooft erin!
Zo is het ook met de omgang met God, met het geloof. Ik geloof erin. Daarom beëindigen wij ook onze gebeden met de bevestiging AMEN. Zo beamen wij wat wij van God te weten komen. En zo herinneren wij God aan zijn beloften. Aan zijn trouw. Zijn liefde. 
Zeker weten! Amen.
ds. Wolf Jöhlinger

terug
 
 
Komende zondag24 – 06  09.30 uur Nieuwolda  Cremerstraat
ds. V.d. Werff
Organist: dhr. Dijkhuis 
1e:  Kerkrentmeesterlijk quotum 
2e - Kerk
3e - Diaconie plaatselijk
       
koffie na de dienst

Welkom!
 
BUREN IN DE STREEKGEMEENTE

Klik HIER voor de websites van onze buurgemeenten.
 
Leesrooster
NBG  Bijbelteksten 
 
 
Contact
Voor opmerkingen, vragen
mail  
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.