PKN
Protestantse Gemeente Reiderland
 
Meditatie november 2016 Meditatie november 2016

De woestijn zal zich verheugen, de dorre vlakte vrolijk zijn, de wildernis zal jubelen en bloeien, als een lelie welig bloeien, jubelen en juichen van vreugde.   (Jesaja 35 : 1)

Heeft u ooit de speech van de Amerikaanse strijder voor burgerrechten, Martin Luther King gehoord? "I have a dream" - Ik heb een droom. Het is zeer de moeite waard deze toespraak op youtube  te zien en te beluisteren. (https://www.youtube.com/watch?v=3vDWWy4CMhE )
Nee het is geen perfecte opname, met ruis en in zwart wit. En toch: ik krijg elke keer weer kippenvel, als ik dit oude document zie en de stem van M.L. King hoor. 
Met de profeet Jesaja was dat net zo. Even als M.L. King schildert de profeet met krachtige, lichtende kleuren een schets van de nieuwe tijd. Zo zal het zijn! Het land, waar alles vast ligt en star is; het zal luchtsprongen maken. Alles wordt anders, alles komt goed. Jesaja 'leent' zijn beelden uit de natuur. Hij kent de lente in de woestijn, als er na een regen de steppe in duizend kleuren en geuren 'explodeert'. 
Wat moeten we met dergelijke droombeelden? Vandaag - in de herfst - de dagen worden steeds donkerder - oorlogen gaan door, orkanen laten een spoor van ontwrichting achter - De realiteit van alledag lijkt toch sterker dan dromen van profeten en verzetsstrijders. 
Maar - als M.L. King nu niet had gedroomd? Of als hij zijn droom niet had uitgesproken?
Als de profeet zijn mond had gehouden - waar stonden we dan?
Soms zie je onder afgevallen blad een knop, wachtend op de lente. Ook al is het nu nog herfst....
ds. W. Jöhlinger

terug
 
 
Komende zondag24 – 06  09.30 uur Nieuwolda  Cremerstraat
ds. V.d. Werff
Organist: dhr. Dijkhuis 
1e:  Kerkrentmeesterlijk quotum 
2e - Kerk
3e - Diaconie plaatselijk
       
koffie na de dienst

Welkom!
 
BUREN IN DE STREEKGEMEENTE

Klik HIER voor de websites van onze buurgemeenten.
 
Leesrooster
NBG  Bijbelteksten 
 
 
Contact
Voor opmerkingen, vragen
mail  
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.