PKN
Protestantse Gemeente De Dollert
 
Muzikale dienst 13 november 2016 Muzikale dienst 13 november 2016


De kerk was warm, de koffie stond klaar, keurig verzorgd door onze kosters Pier en Antwan. 
Een mooie manier om binnen te komen in afwachting van de dienst.
Toen het zover was werd iedereen: de gemeente, het koor Inspiration, de gasten en de digitale luisteraars, welkom geheten door Thijs die ook de afkondigingen deed.Na het stil gebed zongen we met het orgel, energiek bespeeld door Dennis Wubs, van psalm 98: 1 en 2; Zingt een nieuw lied voor God de Here. En zingen deden we: wat klonk dat prachtig met zoveel stemmen bij elkaarHet interkerkelijk koor Inspiration uit Aduard was al vroeg in de morgen van huis gegaan om bij ons te zingen.
Inspiration zong een aantal Engelstalige en Nederlandstalige nummers, allemaal stuk voor stuk aangekondigd en toegelicht. Echt de moeite waard!--Find your wings, Still, Houd mij vast, Gabriella's song, De kracht van Uw liefde, Put a little love in your hart,-- vertolkten van de liefde van God, de liefde voor God, het vertrouwen, de kracht. Het was wel zo mooi! uitbundig en ontroerend en alles daar tussenin....

Het thema van de dienst: "Hoe verder als de relaties zijn verziekt"  werd toegelicht door ds. Jöhlinger. Ook de kleine catechesegroep had mee voorbereid en werkte mee aan de dienst

Zo sprak Thijs het welkomstwoord en nam Yvette het gebed voor haar rekeningJeugdouderling Marjan las Genesis 45: 1-15: Jozef en zijn broers, een totaal verziekte relatie. En hoe het weer goed kwamen hierover ging dus ook de overdenking van ds. Jöhlinger; verbindingen, verhoudingen, samengaan, de afgeschreven uitdrukkingen autochtoon en allochtoon, gemeentes en buurgemeentes, altijd uitkomst zoeken: SAMEN VERDERNa de preek en na de collectesnog een fijne samenzang, lied 904: beveel gerust uw wegen. Organist Dennis liet zich hier van zijn beste kant horen en kreeg een welgemeend applaus. 
Ds. Jöhlinger greep de gelegenheid aan om ook alle andere meewerkenden te bedanken voor medewerking en bijdrage.
We kregen de zegen mee en daarna ook een toegift van Inspiration:
--Hallelujah--  en tot slot --Siyahamba--  daarbij was het moeilijk stilzittenen ook voor Inspiration een welgemeend en verdiend applausInspiration: 
BEDANKT!!
 
terug
 
 
Komende dienst20– 10  09.30 uur  Oostwold:
ds. Fortuin, Delfzijl
Organist: dhr. Datema 
Collecte 1: Ness Ammim
Collecte 2: Kerk
Collecte 3: Plaatselijke diaconie

de dienst is rechtstreeks (of later) te volgen via deze link

Liturgie

WELKOM!
 
Streekgemeente Oost-Groningen

klik hier voor de website van Streekgemeente Oost-Groningen
 
 
Classis Groningen - Drenthe

Klik  HIER voor de website van de classis Groningen - Drenthe
 
 
Leesrooster
NBG  Bijbelteksten 
 
 
Contact
Voor opmerkingen, vragen
mail  
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.