Overig Overig

KERKDIENSTEN THUIS BELUISTEREN
Zij die niet naar de kerk kunnen komen kunnen de kerkdienst thuis meevieren via deze LINK:
Ook kunt u indien gewenst een cd bezorgd krijgen.
Het is fijn op deze wijze toch verbonden te zijn met de eigen Geloofsgemeenschap.
Indien gewenst kunt u contact opnemen met een van de leden van de kerkenraad.

COLLECTEBONNEN
Sinds enkele jaren bieden we de mogelijkheid collectebonnen te gebruiken . Hiermee bent u af van het sparen van muntgeld voor de collecte; het college van kerkrentmeesters ontvangt het geld eerder, wat een verbetering van de liquiditeit betekent; de aankoop van de bonnen kan gebeuren op een moment dat het financieel beter uitkomt en de bewijsstukken worden door de belastingdienst geaccepteerd als aftrekpost bij de giften.
Er zijn bonnen van € 0,50 of € 1,00,  20 op een vel. Voor een vel van € 0,50 maakt u € 10,00 over, voor een vel van € 1,00 een bedrag van € 20,00 op de rekening van Protestantse Gemeente Reiderland (NL05 RABO 0373716036). O.v.v. uw naam en aantal en soort bonnen. Mw. de Gunst zorgt dat de bonnen bij u terecht komen.

ERFSTELLINGEN & LEGATEN
Als u gaat nadenken over uw nalatenschap, kunt u ook denken aan de plaatselijke kerkelijke gemeente. Mocht u overwegen de gemeente te steunen, kunt u dit laten vastleggen in een testament.
Erfstellingen
U benoemt de kerkelijke gemeente als erfgenaam voor een deel van de erfenis. Een erfgenaam is een persoon of een organisatie die de rechten en plichten van de overledene overneemt.
Legaten
U laat de kerkelijke gemeente een legaat na. En legaat is een vaststaand bedrag of een bij name genoemd onroerend goed of voorwerp, zoals huis of een schilderij.
Informatie bij G. de Gunst-van Norel (CvK) 0597-333030