Pastorie overgedragen aan Stichting Oude Groninger Kerken Pastorie overgedragen aan Stichting Oude Groninger Kerken

Een nieuwe toekomst voor Kroonpolder 1.

Decennialang was Kroonpolder 1 te Drieborg het “kloppend hart” van onze gemeente.
In de pastorie woonde de dominee en het gebouw erachter fungeerde als ons gemeentecentrum. Gespreksgroepen, bijbelkringen, catechisaties, kinder- en jeugdwerk, startzondagen, bbq’s en maaltijden: veel activiteiten vonden er in de loop der jaren plaats.

Na het vertrek van ds. Jöhlinger in april 2018 stond het gebouw leeg en was er af en toe enkel nog een vergadering. Maar de ziel was eruit. Een toekomst als pastorie bleef nog onzeker en zo is de eigenaar van het gebouw, de ds. Aderstichting, op zoek gegaan naar mogelijkheden die toekomst van het gebouw zeker stellen.
Met de Stichting Oude Groninger Kerken is de Aderstichting tot overeenstemming gekomen.
Een mooi en betrouwbaar perspectief voor dit bijzondere gebouw waar velen zulke warme herinneringen aan hebben. En vanwege de zeer bijzondere geschiedenis (mw. Ader, haar werk in het gebied, de ds. Aderstichting met de doelstelling) zeker ook een passende keuze.

De officiële overdracht was op 27 juni 2019 en vond plaats in het gebouw zelf.

HIERONDER ENKELE FOTO'S

Het tekenen van de stukken door ds. Aderstichting en SOGK, in aanwezigheid van de notaris.

Overhandigen van de sleutel

Een cadeautje voor SOGK