Startdienst Streekgemeente op 15 september Startdienst Streekgemeente op 15 september

Dit jaar vierden we als Streekgemeente samen de start van het kerkelijk seizoen in onze kerk in Oostwold.

   De dag verliep als volgt:

•   9.30 uur - Viering in Oostwold o.l.v de regiopredikanten.
  Na de dienst was er koffie met iets lekkers.

•   ± 11.15 uur - Fietstocht van 16 km door het mooie Oldambt.
  Voor wie fietsen geen optie was, reed er een bus van het busmuseum.

•   Onderweg waren er twee tentoonstellingen te bekijken
Daarbij was ook gezorgd voor hapje, drankje, soep en een toetjesbuffet.

•   ± 14.30 uur - Afsluiting in 'Ons Gebouw' in Oostwold.

Door de dag heen zijn er foto's gemaakt,
hieronder dus een impressie:
+++++++++++++++++++++++++++++++++++

De dag begon al bijzonder, in de rij om de kerk in te komen. Mooi.

Onze regiovoorgangers, ds. Bert van der Woude, pastor Tineke Huizing en ds. Richard Offringa leidden ons met een mooie liturgie door de dienst.
Thema: EEN GOED VERHAAL

We werden aan het werk gezet: welke "goede verhalen" uit de bijbel zijn bij ons favoriet? Schrijf en hang maar op.

Genoeg stof voor de komende winterperiode.

De bijbelverhalen van David en Goliath en de zorg om wat verloren is (over de goede herder en de verloren munt) werden in de meditatie verder toegelicht.

En met als slotlied het "samen-op-weg-lied" werd de dienst afgesloten

en konden we op weg naar de koffie in Ons Gebouw. De echt wel flinke zaal leek aan de kleine kant met zoveel mensen. Maar ondanks dat was er voor iedereen binnen de korste keren een lekker kopje koffie met een heerlijk stuk cake of boterkoek.

Het middagprogramma was prima georganiseerd en heel verrassend.
Een mooie fietsroute   bracht de vele deelnemers, ruim 100, in groepjes van ongeveer 6, eerst naar de kerk van Finsterwolde, de Stefanuskerk.

Welkom voor een hapje, drankje en het bekijken van kunstzinnige uitingen van gemeenteleden: de prachtigste schilderijen waren opgesteld.

Veel belangstelling

zomaar een impressie.

Hier konden we wel even genieten. Maar we moesten verder.

We fietsten door het "Tjammebos", langs de heckrunderen, door het "KrommeElleboogbos" naar het fietspad langs het Oldambtmeer. Op naar De Verbinding in Midwolda. Ook daar wachtte ons een prachtige tentoonstelling. Van doopjurken.

Wat een rijkdom, wat een liefde, wat een geschiedenis kun je je achter deze prachtige doopjurken voorstellen.
Schitterend en heel bijzonder.

De soep en het toetjesbuffet lieten zich hier prima smaken. Met de zelfmeegebrachte broodjes.

En wat zo leuk was, ook de mensen die niet (meer) konden fietsen konden alles meemaken, zien en beleven.

Gewoon met de bus, van het Busmuseum.
Chapeau organisatie!

Na al deze indrukken maakten de fietsers nog een kleine "ombocht", achterlangs Midwolda, langs het vliegveld om zo weer uit te komen bij ons startpunt, Ons Gebouw bij de kerk aan de Goldhoorn.
Daar nog even uitblazen, nog een lekker kopje koffie en afsluiten....

met de wens, heel toepasselijk: Ga met God, lied 416

Na de bedankjes voor alle meewerkenden (hulde!) constateerde voorzitter van de Streekkerkenraad, Eise Smid, dat we, dankzij de ijzersterke, inventieve organisatie (Yvonne Drewel, Anja Meijer, Ineke Dusseljee), een prachtige dag hadden gehad.
En dat er ongedacht veel talenten in de hele Streekgemeente zijn!
Op zoveel verschillende gebieden.
Zo werkend, met elkaars diversiteit, zorg en aandacht kunnen we samen verder.

Wij komen overal vandaan,
om met elkaar op weg te gaan
en streven naar verbondenheid,
gemeente zijn zijn in deze tijd.